Voor kinderen

WAT KAN EEN KINDBEHARTIGER VOOR MIJ DOEN?

Je ouders gaan uit elkaar of zijn misschien een tijdje geleden gescheiden. Daar kun jij niets aan doen, ook al voelt het misschien wel zo. Het is niet jouw taak om de situatie tussen je ouders op te lossen. Toch kun je soms het gevoel hebben dat je tussen je ouders in staat of tussen hen moet kiezen. Iets dat jij als kind trouwens nooit hoeft te doen. De hele situatie kan je verward, boos of verdrietig maken. En misschien maak je je ook wel zorgen.
Wij kunnen je daarbij helpen.

De Kindbehartiger is er helemaal voor jou en zorgt dat jouw stem gehoord wordt door je ouders en de andere volwassenen. Wij bekijken samen wat jij nodigt hebt.

Hoe helpen wij 

De Kindbehartiger helpt je ontdekken wat je nou eigenlijk echt vindt en voelt over de scheiding. We bieden jou een luisterend oor en zijn er voor je als je soms niets begrijpt van de scheiding. Of als je je verdrietig voelt.

We helpen je ook om je mening te geven over de scheiding en we leggen je uit waarom iets in jouw belang wordt gezien, bijvoorbeeld over de regeling of de woonsituatie. Ook geven we je informatie, zodat je beter snapt wat er tijdens de scheiding gebeurt.

Rust en vertrouwen

De begeleiding van de Kindbehartiger zorgt ervoor dat je meer rust voelt. Je minder hoeft te piekeren, je je gehoord en begrepen voelt. Ook krijg je meer vertrouwen in de toekomst – ook al zijn je ouders uit elkaar.

Plan een gesprek

Vul onderstaand formulier in en plan een vrijblijvend geprek met ons in.